TACEA I-A RĂSPUNS LUI TOMA! „DA, FĂRĂ SUBVENȚIE, E MAI SCUMP LA RAM”

1
434

C-tin Tacea, directorul RAM Buzău, a răspuns acuzelor formulate de primarul C-tin Toma la adresa operatorului de încălzire centralizată.

„Domnul Toma a spus că buzoienii cu centrală plătesc mai puțin decât cei branșați la RAM. Afirmația este corectă dacă excludem subvenția. Dacă luăm în calcul și subvenția, atunci cei care primesc căldură în sistem centralizat plătesc mai puțin decât cei cu centrală”. 
Directorul RAM a apreciat că fără subvenție, într-o lună de iarnă, factura pentru un apartament de două camere ar fi undeva între cinci și șase mii de lei. 
O sumă mare, pe care mulți buzoieni nu și-ar permite-o, în cazul în care subvenția va fi eliminată total.

CĂLDURA ÎN ȘCOLI

Primarul Toma a acuzat și risipa de energie termică care se face la unitățile de învățământ din municipiu. 

„RAM e obligat doar să furnizeze agentul termic în unitatea respectivă. Ce se întâmplă în interiorul școlii sau liceului respectiv nu mai e treaba nostră. În cazul în care într-o sală de curs e prea cald, se pot închide din calorifere. La școala 12 s-a implementat împreună cu noi un sistem prin care agentul termic e furnizat în funție de temperatura de afară. Modelul poate fi preluat și de celelalte unități de învățământ” a replicat Tacea. 

DATORIILE R.A.M.
Primarul Toma a anunțat și că RAM riscă să intre oricând în incapacitate de plată din cauza datoriilor. Variantă contrazisă de directorul RAM, care a precizat că pentru anumite datorii la stat există un proces pe rol. În privința împrumutului luat de la o bancă din Tanzania vestea bună e că aceasta s-a evaporat, iar RAM-ul nu mai are momentan cui să-i restituie creditul. Directorul Tacea i-a rugat pe buzoienii recordați la sistemul centralizat să fie optimiști pentru că până la urmă se va găsi o soluție convenabilă atât pentru clienți cât și pentru operatorul de termoficare.

Auraș Tereacă

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Domnul Tăcea a dat răspunsuri pertinente ca un profesionist,fara să între în alte polemici.Daca în cazul Companiei de apă ii dau dreptate domnului Primar aici nu e cazul.Sunt de acord că și la RAM ar trebui făcut un audit pentru a elimina greșelile din trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ