TĂIERILE DIN CRÂNG, LEGALE

0
48

Tăierile de arboti din Crâng sunt legale. Este concluzia trasă în urma controalului desfășurat de Prfecetura Buzău, alături de reprezentanți ai unor instituții abilitate. Comisia a veriifcat modul în care s-au făcut tăierile de ultmi, dar și cauza care a condus la exploatările aflate în administrarea Direcției Silvice.
După luni de zile de speculații în care s-a vehiculat ideea că pădurea Crâng va fi defrișată pentru a se dezvolta o zonă imobiliară, în sfârșit s-a făcut lumină în acest caz. Conducerea prefecturii a efectuat, săptămâna trecută, un control în pădurea Crâng, când o comisie a verificat cele reclamate de buzoieni. Comisia a verificat modul în care s-au făcut şi se fac tăierile de ulmi, precum şi motivul care stă la baza exploatărilor aflate în administrarea Direcţiei Silvice. Au mai fost verificate operaţiunile de valorificare a masei lemnoase tăiate. Potrivit raportului, nu au fost identificate nereguli cu privire la activităţile derulate de Direcţia Silvică, instituţie care a decis tăierea ulmilor uscaţi din cauza unei ciuperci.
În schimb, conducerea Direcţiei Silvice a fost mustrată pentru că nu a comunicat din timp populaţiei că urmează operaţiuni de exploatare, prin tăiarea a peste 1.300 de arbori bolnavi.
În plus, cu această ocazie, tot Direcţia Silvică a fost avertizată să adune toate deşeurile adunate în zona de pădure aflată în administrare. În plus, conducerea Prefecturii a infirmat toate zvonurile conform cărora suprafaţa ar urma să devină ţinta unor afacerişti din domeniul imobiliar.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ