TALCIOCUL, DESCHIS DOUĂ ZILE

0
1489

Iubitorii de chilipiruri și de obiecte vechi au motive de bucurie. Administrația piețelor din municipiu a luat decizia ca talciocul să fie deschis două zile pe săptămână. Decizia se va aplica de la 1 septembrie, dată de la care talciocul va fi funcțional atât în zilele de sâmbătă, cât și duminica.
Talciocul pare să fie, în ultima vreme, locul preferat de tot mai mulți buzoieni atunci când vine vorba de cumpărături. Oamenii își achiziționează din târg fie obiecte casnice, unelte, biciclete sau lucruri vechi. Așa se face că în ultimele luni, peste 5 mii de buzoieni vizitează duminica talciocul. Pentru că interesul este din ce în ce mai ridicat, conducerea societății Piețe, târguri și oboare a decis să facă un experiment și să lase deschis talciocul timp de două zile pe săptămână.
Într-o singură zi de duminică, se întâmplă ca peste 5 mii de vizitatori să vină în talcioc. De asemenea, și numărul comercianților a crescut, mai ales că spațiul de vânzare a fost mărit, în acest an. Pentru a veni în sprijinul acestora, administrația talciocului va trece întâi la o perioadă de probă de o lună, iar dacă rezultatele vor fi satisfăcătoare, măsura va fi instituită permanent.
Talciocul de sâmbătă va funcţiona în aceleaşi condiţii ca cel din ziua de duminică, la aceleaşi tarife atât pentru vizitatori, cât şi pentru comercianţi.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ