TÂLHARI, PRINŞI PE CENTURĂ

0
282

Doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti după o tentativă de tâlhărie. Ei au fost prinşi în mai puţin de o oră de la sesizarea faptei. Poliţiştii au găsit în autoturismul cu care se deplasau bunuri de aproximativ 40.000 de lei, provenite din infracţiuni asemănătoare comise în Iaşi.
Un buzoian de 31 de ani a sunat luni, după-amiază, în jurul orei 17.00 la numărul de urgenţă 112 și a sesizat că, în timp ce se afla pe Şoseaua Nordului din municipiul Buzău a fost agresat de doi bărbaţi care au încercat să-i sustragă bunuri şi bani din autoturism. Imediat, la fața locului s-a deplasat echipa operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale, fiind demarate de urgență verificări pentru clarificarea situației și identificarea persoanelor indicate. Din primele cercetări a rezultat că cei doi agresori s-ar fi deplasat cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, maşina fiind dată în consemn dispozitivelor din teren. După aproximativ 30 de minute, autoturismul a fost găsit abandonat într-o zonă împădurită, limitrofă variantei ocolitoare a municipiului Buzău. În apropierea maşinii, mascaţii de Serviciul pentru Acţiuni Speciale au găsit patru tineri.
În urma percheziţionării autovehiculului au fost găsite 25 de haine din blană a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către ocupanţii maşinii. Cercetările efectuate de poliţiştii buzoieni au stabilit că bunurile, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, fuseseră sustrase de pe raza judeţului Iaşi, fapta nefiind sesizată Poliţiei. Împotriva tinerilor de 18 şi 21 de ani a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la tâlhărie. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ