TÂLHĂRIE ÎN PLINĂ STRADĂ! Niciun trecător nu intervine

0
166

Este scena multor infracțiuni care se petrec aproape zilnic în Buzău. Exerciţiul a avut loc la orele dimineții, în zona bisericii Sfinţii Îngeri din municipiul Buzău şi a urmărit să testeze reacţia martorilor la săvârşirea unei tâlhării. Un mascat al poliţiei a jucat rolul hoţului, iar persoana tâlhărită a fost o poliţistă din Biroul de prevenire. Nimeni din mulţimea prezentă în parc nu a intervenit în sprijinul tinerei tâlhărite.
După ce infractorul a fost prins, iar paguba recuperată, poliţiştii au stat de vorbă cu o parte dintre martori cu privire la evenimentul la care au asistat. Toţi cei chestionaţi au afirmat că au observat când a fost sustrasă poşeta unei femei, însă doar câţiva dintre ei au fost în măsură să comunice date relevante despre făptuitor.
Cei prezenţi au fost sfătuiţi de poliţişti ca în situaţii de acest fel să reţină cât mai multe semnalmente ale autorului şi să apeleze numărul de urgenţă 112.
Activitatea de astăzi face parte din acțiunile stabilite pentru Săptămâna Prevenirii Criminalităţii și care se vor încheia vineri, când poliţiştii de la Serviciul Rutier vor organiza un marş al liceenilor cu scopul prevenirii accidentelor de circulatie.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ