TÂNĂRĂ DE 20 DE ANI, MOARTĂ LA SPECTACOL! Suferea de astm la care s-a adugat căldura și fumul

0
510

Tragedie, sâmbătă seară, la festivalul Timișoreana. În jurul orelor 22.00, o tînără în vîrstă de 20 de ani a căzut din picioare și n-a mai putut fi salvată în ciuda manevrelor de reusucitare. Împreună cu iubitul său şi alţi prieteni, Ana Maria Cucu a mers în centrul oraşului pentru a se distra. Tragedia s-a produs în apropierea fostei librării Casa Cărţii, în timpul recitalului celor de la Zdob și Zdub. Martorii au spus polițiștilor că tânăra a căzut din picioare și a rămas inconștientă.
Apropiaţii au solicitat ajutorul voluntarilor punctului de prim-ajutor, iar ulterior la faţa locului a sosit şi o ambulanţă. Manevrele de resuscitare s-au întins pe durata a mai bine de 40 de minute, dar fără efect. Tânăra a fost dusă și la spital, dar nici cei de la UPU n-au reușit aducerea tinerei la viață. Prietenul tinerei le-a spus anchetatorilor că aceasta nu consumase băuturi alcoolice şi nu era fumătoare. În schimb suferea de astm şi purta de fiecare cu ea un spray bronhodilatator.
Ana Maria locuia în Micro V și era originară din Izvorul Dulce, comuna Beceni. Avea trei fraţi mai mari, iar în urmă cu jumătate de an își pierduse tatăl. Marcată de tragicul eveniment din familie, tînăra absolventă a Colegiului Pedagogic, a ratat pentru câteva sute de sutimi sesiunea de bacalaureat din iulie şi se pregătea pentru cea din toamnă. Pe platoul din Piața Dacia, încă de duminică, apropiații au aprins lumânări și au postat diverse mesaje.“În seara asta ascultă cu noi Cargo, îți plăcea… “ sau “Nu te vom uita niciodată”, sunt unele dintre mesajele care însoțesc lumînările depuse de cunoscuți. Colegii de clasă au realizat un clip în memoria prietenei lor.
Profilul de facebook al tinerei a fost invadat de mesaje, din care se desprinde cel al iubitului. ”Dumnezeu să te odihnească în pace buburuza mea scumpă. Sper că unde ești acum zâmbești la fel de frumos și des. Nu te voi uita niciodată!”.
Atît poliția cît și parchetul au demarat cercetări. În același timp Serviciul de Medicilă Legală așteaptă documentele și solicitarea familiei pentru efectuarea necropsiei. Deocamdată, supoziția este că decesul s-a produs din cauza căldurii de sâmbătă seară, a aglomerației de la spectacol și a efectelor pirotehnice de pe scenă. Toate acestea combinate cu problemele cronice de respirație ale tinerei.
Florin Zafiu;
Laurenţiu Grozea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ