TARABE PLINE CU LEGUME DIN IMPORT

0
231

Vremea rece întârize apariția în piețe a legumelor și fructelor românești. Tarabele sunt pline, în această perioadă, de roșii, castraveți, cireșe sau căpșuni aduse din Turcia, Spania sau Italia. Buzoienii caută, înaintea verii, gustul românesc și chiar plătesc mai mult, însă în realitate, ceea ce se vinde acum în piețe sunt de fapt legume și fructe aduse de la mii de kilometri distanță.
Goana după o alimentaţie sănătoasă ne expune la riscuri. Fără să ştie, de multe ori, consumatorii pun în farfurie un cocktail de chimicale. Hipermarketurile și tarabele din piețe sunt pline, în această perioadă, de produse din import. Fructele și legume aduse din alte țări au un aspect aproape perfect, însă de multe ori, gustul nu este cel dorit pentru că acestea sunt tratate în exces. În aceste condiții, consumul unor astfel de legume ne poate afecta starea de sănătate. De aceea, specialiștii ne recomandă să încercăm să achiziționăm fructe și legume de la producători, sau măcar să știm modul în care au fost cultivate .
Instituţiile de control fac cu greu faţă miilor de tone de fructe şi legume care intră zilnic în ţară și care invadează tarabele din piețe, apoi ajunge pe mesele consumatorilor. Cumpărătorii le iau datorită aspectului lor aproape perfect, dar aceștia nu știu însă că multe dintre ele sunt crescute cu pesticide peste limita admisă.
Clienții au dreptul de a solicita informații de la vânzători legate de originea legumelor, iar la rândul lor, producătorii adevăraţi pot demonstra originea produsului prin prezentarea atestatului de producător.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ