Tarabele, pline de legume românești

0
176

Tarabele din piețele buzoiene oferă, în această perioadă, o abundență de legume și fructe de sezon din producția autohtonă. De la roșii, castraveți și ardei până la caise și piersici, cumpărătorii au de unde alege. În plus, în piața centrală a fost amenajat sectorul producătorilor astfel încât consumatorii să știe exact proveniența mărfii și dacă sunt produse românești.
În această perioadă, piețele din Buzău oferă consumatorilor o abundență de legume și fructe de sezon din producția autohtonă. Tarabele sunt pline de tomate, ardei, vinete, cartofi, varză, dar și de fructe de sezon precum cireșe, piersici, caise. Pe mai toate tarabele scrie legume românești, dar nu de puține ori se întâmpla ca nici măcar vânzătorul să nu știe de fapt de unde provin legumele expuse spre vânzare. Pentru ca astfel de situații să nu mai existe, Direcția Agricolă a impus amenajarea unui spațiu destinat producătorilor, în Piața Centrală.
Astfel buzoienii pot alege să cumpere fructe și legume direct de la producători, mulți dintre ei chiar beneficiari ai programelor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii. Măsura este una benefică și pentru vânzători pentru că își vând marfa mai ușor, iar oamenii sunt atrași de legumele și fructe autohtone.
Totodată, autoritățile ne îndeamnă să consumăm fructe și legume românești pentru că sunt mult mai sănătoase. De pildă, analizele efectuate la produsele autohtone atât din culturi, cât și din piețe nu au înregistrat depășiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maximă admisă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ