TÂRG DE UNIVERSITĂŢI, LA MUZEU

0
320

Muzeul Județean Buzău îşi diversifică activitatea și organizează, în premieră, un târg educaţional. La eveniment vor participa universităţi de stat din ţară, care vor prezenta liceenilor buzoieni ofertele de studii pentru anul universitar 2019-2020.
La sediul Muzeului Judeţean, se va desfăşura în perioada 12-13 aprilie, prima ediție a Târgului de Oferte Educaționale a Universităților de Stat din România. Unele dintre cele mai cunoscute universități de stat din România își vor prezenta oferta educațională pentru anul universitar 2019-2020. Reprezentanți ai instituţiilor de învăţământ superior vor susține, în cadrul evenimentului, conferințe și prelegeri dedicate elevilor buzoieni, cu teme ce privesc alegerea unei cariere, precum și oportunitățile oferite de ramura de studii aleasă. Acest proiect, implementat de Muzeul Județean, în premieră pentru județul Buzău, în parteneriat cu mai multe grupuri de inițiativă din partea elevilor și cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, se înscrie în seria activităților cu amplă implicație socială și educativă desfășurate de către instituția de cultură.
Deja câteva zeci de instituţii de învăţământ superior din ţară au confirmat participarea la Târgul de oferte educaţionale de la Buzău.
Se oferă astfel posibilitatea liceenilor buzoieni de a lua contact cu mediul universitar din România și, mai important decât atât, tinerii vor avea posibilitatea de a interacționa cu cei care le pot explica oportunitățile oferite de anumite domenii de studiu pe termen mediu și lung.

Laurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ