Târgul de Carte Gaudeamus și-a deschis porțile la Buzău

0
82

Centrul Muzeal “I.C.Brătianu” a prins viață
Unul dintre cele mai mari evenimente culturale ale anului, Târgul de Carte Gaudeamus Radio România 2022 a debutat în incinta Centrului Muzeal “I.C.Brătianu”, fostul Spital Brătianu din municipiul Buzău, aflat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Evenimentul organizat cu sprijinul Consiliului Județean, se desfășoară în perioada 20-23 octombrie și strange în același loc 25 de edituri cu volume publicate aparținând unor scriitori consacrați dar și debutanți.
Sub cupola târgului, buzoienii vor regăsi cele mai recente apariții editoriale, bestseller-uri, pachete promoționale, reunite pe o suprafață de peste 200 mp. Tot aici vizitatorii vor avea parte de concursuri cu premii în cărți și vor putea dona volume care vor ajunge în bibliotecile din țară cu un număr redus de titluri. Este ediția cu numărul 131 a Târgului Gaudeamus.
În cadrul evenimentului are loc proiectul “Invitați de nota, 10:Olimpicii României” prin care organizatorii îi recompensează pe elevii premiați la concursurile internaționale. Președintele de onoare al ediției a fost ales managerul Muzeului Județean Buzău care a vorbit despre noua clădire muzeală de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
Târgul de carte Gaudeamus poate fi vizitat zilnic între orele 10.00 – 19.00 până pe data de 22 octombrie iar în ultima zi, pe data de 23 octombrie, ușile vor fi deschise până la orele 18.00. Intrarea este gratuită.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ