TÂRGUL DE CRĂCIUN, ÎNTRE STRĂLUCIRE ŞI DEZOLARE

0
435

Târgul de Crăciun din Buzău este între feerie și dezolare. Dacă zona din Piața Dacia este îmbrăcată de sărbătoare, strada Cuza Vodă continuă târgul pare neterminat. Condițiile sunt diferite, căsuțele din lemn sunt înlocuite de corturi.
Târgul de Crăciun din Buzău este un eveninent cu două feţe. Piața Daciei este decorată de o multitudine de luminițe, care mai de care mai colorate și cu forme diverse, ce îmbracă Palatul Comunal, şi decorează împrejurimile. Pe lângă acestea, au fost amplasate mai multe căsuțe de lemn în care diverși producători completează cu produsele lor târgul. În continuarea acestora, pe strada Cuza Vodă, strălucirea târgului scade, iar locul căsuțelor de lemn este luat de corturi improvizate din nailon, sau alte materiale. Dacă la adăpostul căsuțelor de lemn, frigul nu se simte foatre tare, nu același lucru se întâmplă și în cazul corturilor.
Pe de-o parte, vânzătorii și producătorii sunt mulțumiți de organizare și de condițiile pe care le au, fie că este vorba de căsuțe de lemn, fie de corturi. Principalul motiv este spațiul de depozitare, care este destul de mare și practic. Însă, indiferent de condiții, vânzarea produselor se realizează în frig. Iar în cazul unei ploi sau ninsori, produsele trebuie acoperite și protejate de grabă, mai ales acolo unde se comercializează instalații de Crăciun, pentru acestea fiind necesare prize și curent electric.
Oamenii care vin la Târgul de Crăciun sunt, pe de-o parte, mulțumiți și încântați de feeria creată, însă au fost și câțiva nedumiriți de zona de pe strada Cuza-Vodă, ei crezând că este neterminată.
Târgul de Crăciun se desfășoară în perioada 1-31 decembrie. Pe perioada desfășurării acestuia, buzoienii vor avea parte de multe surprize, evenimente și concerte.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ