TÂRGURI NEAUTORIZATE

0
89

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău au efectuat o serie de controale în piețe și târgurile din întreg județul. Aceștia au urmărit dacă mărfurile sunt depozitate în spații curate, precum și locul de unde provin alimentele. Verificările s-au lăsat și cu sancțiuni în mai multe cazuri. O problemă pe care au identificat-o inspectorii sanitar veterinari se referă la comercianții din piața centrală, care vând alimente pe marginea străzii, fără să respecte condițiile minime de igienă.

Chiar dacă periodic sunt organizate acțiuni comune ale DSV, cu OPC și Poliția Locală, vânzătorii ambulanți apar zilnic în piața centrală. Autoritățile atrag atenția clienților că își riscă sănătatea atunci când procură alimente care nu sunt sigure și care sunt depozitate în locuri lipsite de igienă. Totodată, în urma controalelor desfășurate de DSVSA Buzău, s-a constatat că doar trei din târgurile organizate în județ au autorizație sanitar- veterinară.

Inspectorii DSV atrag atenția că târgurile organizate în localitățile Smeeni, Beceni, Lopătari, Berca, Pârscov, Pătârlagele, Nehoiu, Siriu nu sunt autorizate deoarece consiliile locale din aceste comune nu au întreprins măsurile legale de amenajare a acestora și depunere a cererilor și documentelor necesare pentru autorizare. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ