Tarife modificate, pentru taxiuri

0
921

Primăria vrea să modifice tarifele taxiurilor care circulă în municipiul Buzău. În acest sens a fost inițiat un proiect de hotărâre privind stabilirea tarifului de distanță maximal unic pentru serviciul de transport public local de persoane în regim de taxi. Proiectul majorează preţurile, cu 1 leu/km și urmează să fie supus la vot, în Consiliul Local Municipal.
Tarfiele practicate de taximetriştii din Buzău vor fi modificate prin hotărâre de consiliu local, dacă proiectul iniţiat în aceste sens de conducerea primăriei, va fi primi numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat. Potrivit proiectului ce urmează să fie introdus pe ordinea de zi a unei şedinţe a Consiliului Local Municipal, tariful maximal va fi de 3,5 lei/km, cu un leu, mai mult decât este în prezent. De asemenea tariful pe timp de noapte va fi plafonat la 5,2 lei/km, inclusiv T.V.A.

“Ca urmare a solicitării primite de la transportatorii autorizați taxi din municipiul Buzău prin care se propune modificarea tarifului de distanță maximal de la 2,5 lei/km la 3,5 lei/km, este necesară elaborarea unui proiect de hotărâre și supunerea acestuia spre dezbatere consiliului local al municipiului Buzău. (…) Tariful actual maxim de 2.5 Lei/km a fost stabilit în urmă cu unsprezece ani, prin HCLnr. 72/2008. Propun modificarea tarifului kilometric maxim pe timp de zi la 3,5 lei se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre” se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Aceste modificări sunt justificate prin faptul că, în 2019 cele mai multe firme se confruntă cu lipsă de personal, iar cauza acestei lipse este migrarea forţei de muncă în străinătate, în ţările mai dezvoltate, unde salariile minime pe economie nu se compară cu cele din România. Se mai spune şi că au crescut costurile de manoperă ale serviciilor de întreţinere autovehiculelor cu 80% -100% şi totodată ale pieselor şi consumabileleor, iar prețul carburantului aproape s-a dublat (de la 3,8 lei în 2008 la 5,8 lei în 2019).

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ