TARIFE NOI, PENTRU TAXIURI

0
394

Au fost majorate tarifele maxime ale taxiurilor care circulă în municipiul Buzău. Măsura vine ca urmare a solicitării primite Primărie de la transportatorii autorizați taxi din municipiu. În acest sens a fost inițiat un proiect de hotărâre privind stabilirea tarifului de distanță maximal unic pentru serviciul de transport public local de persoane în regim de taxi.
Tarfiele practicate de taximetriştii din Buzău au fost modificate, la cererea acestora, prin hotărâre de consiliu local. Potrivit proiectului aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal de luni, tariful maximal va fi de 3,5 lei/km, cu un leu, mai mult decât este în prezent. De asemenea tariful pe timp de noapte va fi plafonat la 5,2 lei/km, inclusiv T.V.A.
Primarul Constantin Toma avertizează însă, că numărul taxiurilor din Buzău este foarte mare, iar concurenţa este una pe măsură.
Aceste modificări sunt justificate de taximetrişti prin faptul că au crescut costurile de manoperă ale serviciilor de întreţinere autovehiculelor şi totodată ale pieselor şi consumabileleor, iar prețul carburantului s-a mărit foarte mult de când au fost stabilite vechile plafoane .

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ