TAXĂ PE CABLURI

0
43

Fiecare metru de cablu care se află în aer și pe stâlpii din municipiul Buzău va fi taxat. Conform unui proiect al municipalității, toate firmele de cablu din oraș vor trebui să plătească o chirie la Primărie și nu către societatea de electricitate așa cum se procedează în prezent. Cabliștii vor avea la dispoziție 90 de zile să-și identifice și să-și marcheze cablurile, în caz contrar acestea vor fi tăiate.
În ultima ședința ordinară a Consiliului Local Municipal, aleșii au adoptat proiectul de hotărâre privind Regulamentului pentru stabilirea condiţiilor de exercitare a dreptului de acces pe proprietăţile municipiului Buzău în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii sau mutării reţelelor electrice și de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora. Cu alte cuvinte, este un regulament ce aduce câteva reguli stricte, de care firmele de cablu din municipiul Buzău trebuie să țină cont. Mai exact, societățile vizate trebuie să plătească o taxă pentru fiecare metru de cablu ce tranzitează orașul.
De asemenea, după discuţiile ce au avut loc între municipalitate şi reprezentanţii firmelor de cablu, aceştia din urmă au obligaţia ca, în termen de 3 luni, să îşi identifice şi să marcheze toate cablurile de pe stâlpi, în caz contrar acestea vor fi tăiate.
Primarul ConstantinToma susţine că în acest fel doreşte pe de o parte să înlăture pericolele pe care le-ar prezenta aceste cabluri, iar pe de altă parte să înfrumuseţeze aspectul oraşului, mai ales că acestea ar urma să fie îngropate sub trotuare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ