TAXĂ PE PARAGINĂ

0
96

Taxe cu 500 la sută mai mari pentru proprietarii clădirilor lăsate în paragină. Primăria a decis să ia măsuri față de cei care dețin clădiri sau terenuri în oraș, dar pe care nu le-au îngrijit. Prin această decizie, municipalitatea speră să-i convingă pe proprietari să consolideze clădirile sau să le demoleze, unde este cazul, iar terenurile să fie curățate de gunoaie.
Primăria municipiului Buzău a elaborat, încă de anul trecut, regulamentul privind supraimpozitarea cu 500 la sută a clădirilor şi terenurilor neîngrijite. Municipalitatea susţine că urmăreşte reducerea numărului imobilelor lăsate în paragină, iar prin reabilitarea clădirilor vrea să schimbe imaginea orașului. Pe parcursul anului trecut, s-a desfășurat activitatea de identificare şi evaluare a clădirilor și terenurilor neîngrijite. Proprietarii au fost somați, dar au la dispoziție câteva luni pentru a efectua lucrările de întreţinere sau reabilitare necesare.
În cazul în care proprietarul nu se conformează, clădirea sau terenul va fi încadrat în categoria celor neîngrijite, cu propunerea de majorare de cinci ori a impozitului. Într-o stare de degradare se află și unele clădiri ale municipalității care nu intră însă sub incidența acestui regulament. Este vorba despre acele clădiri din centrul orașului de pe strada Cuza Vodă sau unele situate pe strada Alexandru Marghiloman.
Dificil va fi cu clădirile ai căror proprietari sunt necunoscuţi pentru că Primăria este obligată să îndeplinescă o serie de proceduri complicate, care necesită un timp îndelungat.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ