TAXIMETRIȘTII ÎN VIZORUL POLIȚIȘTILOR

0
63

O acțiune simultană a polițiștilor buzoieni desfășurată astăzi în mai multe zone din oraș i-a prins în offside pe unii dintre taximetriști. Oamenii legii au efectuat dimineață verificări în locațiile unde există stații de taxi, pentru depistarea taximetriștilor pirat. Mai exact, s-a urmărit identificarea și sancționarea celor care nu posedă documentele legate de practicarea taximetriei în Buzău, persoane care, prin activitățile ilicite, afectează bugetul și siguranța clienților. Controalele s-au desfășurat printre altele și în zona Gării Buzău, Dorobanți, în centrul orașului.

Unii dintre taximetriști s-au declarat mulțumiți de astfel de controale, mai ales că cei care dețin toate documentele legale și plătesc către stat toate obligațiile sunt dezavantajați de taximetriștii pirat.

Polițiștii i-au verificat pe taximetriști și cu aparatul Drager pentru a fi siguri că nu există șoferi care au urcat băuți la volan, înainte de a pleca în cursă. Nici cei cinstiți nu au scăpat de sancțiuni, e drept ceva mai ușoare. Spre exemplu, persoana din imagine s-a ales cu un avertisment pentru că nu a purtat centură.

În numai o oră, în urma controalelor efectuate de către polițiști, s-au aplicat peste 14 sancțiuni pe diverse nereguli constatate.

Acțiunea a continuat și în a doua parte a zilei, cu verificarea simultană în stații, urmând ca mai apoi să fie verificați taximetriștii în trafic.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ