ŢEAPĂ CU MAŞINI DE CUSUT! Naivitatea se plăteşte scump

0
98

Ţeapa “maşina de cusut germană” a revenit. S-a umplut oraşul de anunţuri care anunță că, în schiumbul unui Singer nemţesc, te poţi alege cu peste 60.000 de euro. Dar în realitate, totul este o ţeapă. Colecţionarul se arată foarte interesat de afacere, propune o sumă considerabilă, dar pe parcursul negocierii apar o serie de cheltuieli legate de expertiza maşinii de cusut sau de contract, pe care vânzătorul va trebui să le acopere. De obicei, se cer între 1.000 şi 2.000 de euro, sume care trebuie depuse într-un cont, detalii care nu prea sunt luate în cosiderare de creduli, care sunt atrași de gândul că vor câștiga 60.000 de euro. Din păcate, nu puţini sunt buzoienii care ar intra într-o astfel de afacere, deşi pare dubioasă.
Experţii din cadrul Muzeului Judeţean, instituţie care are în colecţie astfel de obiecte, spun că preţul unei maşini de cusut nu ar trebui să depăşească 2.000 de euro. Totodată, în condițiile în care colecţionarul ar cere vânzătorului bani pentru expertiză, aceasta nu ar trebui să coste mai mult de câteva sute de lei.
O echipă TV Buzău a încercat să ia legătura cu un colecţionar, dar nu a fost de găsit. Cel mai probabil poliţiştii au intrat deja pe fir. Oamenii legii recomandă cetăţenilor să fie atenţie la astfel de oferte şi să nu se lase păcăliţi.
Pentru a vă convinge de preţul real al unei maşini de cusut germane este de ajuns să concultaţi site-urile specializate de anunţuri. Preţurile pleacă de la 100-200 de lei până la 6.000-7.000 de lei, nicidecum 65.000 de euro.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ