TEHNOLOGIE vs AFECȚIUNEA PĂRINTEASCĂ

0
58

Teatrul Dramatic „George Ciprian” din Buzău a lansat astăzi un proiect special: „Tele-Encounters” , o platformă unde artiști din România, Spania și Portugalia care vor cerceta universul familiilor despărțite de migrația economică. Proiectul este co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Teatrul Dramatic „George Ciprian” din Buzău a lansat astăzi un proiect special: „Tele-Encounters”, o platformă unde artiști din România, Spania și Portugalia care vor cerceta universul familiilor despărțite de migrația economică. Proiectul este co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Teatrul „George Ciprian” Buzău fiind singurul lider de proiect din România în această sesiune de finanțare. Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

În urmă cu un an, Administrația Prezidențială trăgea un semnal de alarmă, asupra faptului că în România, există 300.000 de copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, însă numărul real al acestora poate fi chiar mai mare. Din pacate, nici județul Buzău nu este ocolit de acest fenomen, care in fiecare an, ia amploare.

 Platforma de cercetare artistică și sociologică „Tele-Encounters” va explora universul familiilor care se văd doar prin internet. Tehnologia facilitează comunicarea, iar regulile ei se schimbă de la o zi la alta. Echipa proiectului va reconstitui într-un spectacol de teatru telematic și o expoziție de filme scurte în 360˚ realitățile teleprezenței. La baza procesului artistic stau zeci de interviuri cu imigranți români din Spania și Portugalia, imigranți spanioli din Portugalia și imigranți portughezi din Spania. Spectacolul de teatru va fi construit pe interacțiunea online a actorilor aflați în România și Spania.

Și totusi, desi tehnologia a atins cote extrem de avansate facilitând comunicarea copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate, acest lucru nu înseamnă ca poate înlocui și afecțiunea părintească.

Cercetarea finală a proiectului va fi răspandita în lumea academică prin workshop-uri și întâlniri cu studenți, dar și accesibilă publicului larg prin popularizarea arhivei online și conferințe explicative.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ