TELEFONUL VÂRSTNICULUI, FUNCȚIONAL LA BUZĂU

0
82

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău și Fundația Principesa Margareta vor implementa, la nivelul județului, un proiect menit să vină în sprijinul persoanelor de vârsta a treia. Este vorba despre o linie specială, Telefonul Vârstnicului, care va putea fi accesată gratuit de persoanele în vârstă care au nevoie de ajutor sau de informații.
Telefonul Vârstnicului este o linie telefonică gratuită şi confidenţială, destinată persoanelor de vârsta a III-a din România. Un astfel de proiect va fi implementat şi la nivelul judeţului Buzău, printr-un parteneriat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, prin Consiliul Judeţean şi Fundaţia Principesa Margareta. La numărul de telefon 0800.460.001 pot suna vârstnici care au nevoie de informare şi consiliere, dar şi dacă se simt singuri, din cauza izolării sociale, foarte răspândite printre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.
Pe lângă problemele financiare şi cele medicale, categoria de populaţie cu vârsta de peste 65 ani întâmpină două mari probleme: singurătatea şi accesul limitat la informaţie. În sprijinul acestor persoane vine proiectul al cărui start a fost dat la Buzău.
Linia telefonică gratuită 0800.460.001 este disponibilă între 08.00 şi 20.00, de luni până vineri, şi sâmbăta, între 08.00 şi 16.00. Bătrânii care vor apela acest serviciu vor fi întâmpinați de o voce caldă şi înţelegătoare, care oferă un răspuns şi o vorbă bună persoanelor în vârstă, care au nevoie de o informaţie practică sau, pur şi simplu, vor să stea de vorbă cu cineva.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ