TEODORA A PIERDUT LUPTA CU BOALA! S-a stins din viață într-un spital din Viena

0
148

„Teo ne-a părăsit astăzi, după o luptă foarte grea. Vă mulțumim tuturor pentru sprijin, pentru gândurile bune și pentru că ați fost alături de Teo. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au scris colegii Teodorei pe pagina „Alături de Teo”.
Este vestea care a căzut ca un trasnet peste comunitatea buzoiană. De aproape o lună, sute de oameni s-au mobilizat pentru a strânge fonduri, iar Teodora Tudose să se poată trata în străinătate. Imediat după ce cazul a fost făcut public, colegii, prietenii și cunoscuții fetei au reușit să adune suma necesară pentru a fi transferată la Clinica AKH din Viena. Însă, se pare că nici eforturile medicilor din Austria de a o salva nu au dat rezultatele așteptate, iar Teodora Tudose s-a stins din viață.
Teodora a absolvit Colegiul Hasdeu și urma cursurile Facultății de Drept din București, iar la sfârșitul anului trecut, a fost diagnosticată cu o boală năpraznică: encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA și anticorpi AMPA, un caz foarte rar despre care medicii afirmă că este al doilea din România. Doctorii au des¬coperit că Teodora a trăit tot timpul purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn. Cu timpul, embrionul s-a dezvoltat ca o tumoră care i-a distrus Teodorei sistemul imunitar și a dus la declanșarea bolii. Tânăra a fost operată la sfârșitul anului trecut, doctorii au îndepărtat chistul, dar lupta ei abia atunci începea.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ