TEORETIC, PREGĂTIŢI, PENTRU ZĂPADĂ

0
18

Teoretic, judeţul Buzău este pregătit pentru iarnă. Echipele de control constituite la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au raportat în urma verificărilor la bazele de deszăpezire, că utilajele şi materielele necesare în cazul unor ninsori abundente, sunt pregătite. Singura zonă neacoperită pentru deszăpezire este Râmnicu Sărat, pentru care, contractul este în curs de semnare.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit vineri, dimineaţă, într-o şedinţă extraordinară, în care au fost prezentate rezultatele controalelor efectuate la nivelul bazelor de deszăpezire pentru drumurile naționale și județene. Concluzia trasă de autorităţi, în urma acestor verificări, desfăşurate de echipe constituite la nivelul Comitetului, este că pe drumurile din judetul Buzăul se poate intervene rapid, în eventualitatea unor căderi abundente de zăpadă.
Conform unei sinteze a controlului efectuat din ordinul prefectului Carmen Ichim în perioada 27 noiembrie-4 decembrie, la cele 8 baze de deszăpezire pentru Drumuri Naționale de la Buzău, Cioranca, Rîmnicu Sărat, Mărăcineni, Pogoanele, Siriu, Pătârlagele, Măgura, există 33 utilaje, 4265 tone antiderapant (sare şi nisip), 36 tone clorură de calciu. Pentru Drumurile Județene sunt 6 zone – Buzău Nord-Berca, Buzău Sud-Spătaru, Pogoanele, Vintilă Vodă-Mărăcineni, Șețu-Viperești, Rm. Sărat. Acolo sunt 65 utilaje necesare conform contractelor, 14 utilaje în așteptare, la momentul controlului, 1945 tone antiderapant. Singura zonă unde contractul cu firma de deszăpezire este încă în curs de semnare, este zona Râmnicu Sărat. Responsabilii Consiliului Judeţean Buzău au dat asigurări că problema se va rezolva în zilele următoare.

Laurenţiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ