„TERASE DESCHISE DOAR PÂNĂ LA ORA 24.00”! Comerțul stradal, în dezbatere publică

0
147

Primăria Buzău a întocmit un “Regulament privind amplasarea şi desfăşurarea activităţilor de comerţ stradal”. Documentul ce conţine o serie de norme şi sancţiuni, este o noutate pentru administraţia publică locală.
Ocuparea domeniului public fără acordul emis de primărie sau refuzul de a elibera terenul după terminarea contractului se sancţionează cu amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei. De asemenea, ocuparea terenului fără achitarea taxelor şi impozitelor dar și nerespectarea suprafeţei din acord atrag amenzi între 3.000 şi 5.000 de lei. Sancționabile sunt și împrăştierea gunoiului, producerea de zgomot, parcarea ilegală și altele. Regulamentul se află în dezbatere publică și va ajunge spre aprobare în Consiliul Local Municipal.
Comnform proiectului terasele sezoniere pot funcţiona în intervalul orar menţionat în autorizaţia de funcţionare dar nu mai tîrziu de ora 24.00 şi cu respectarea normelor privind liniştea şi ordinea publică. De asemenea, se interzice amplasarea chioşcurilor pe aleile pietonale cu o lăţime mai mică de 2 metri. Dacă va fi aprobat, regulamentul va intra în vigoare de la 1 octombrie 2016.
Florin Zafiu;
Laurenţiu Grozea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ