TERASELE SE ÎNCHID PE TIMPUL NOPŢII

0
34

Terasele se închid la miezul nopţii şi în Buzău. Asta au decis autorităţile centrale, printr-o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență ce include şi judeţul nostru pe lista celor unde sunt stabilite restricţii de funcţionare a localurilor cu program în aer liber. Buzăul nu avea până astăzi restricţii orare, însă având în vedere creşterea numărului de cazuri zilnice de infectare cu noul, s-a reevaluat situația și s-a luat acestă măsură.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de luni o hotărâre prin care a fost extinsă lista județelor în cazul cărora sunt instituite restricții orare de funcționare pentru operatorii economici care desfășoare activități în aer liber. Aici sunt incluse terasele, cluburile, barurile, dar resticţiile, care sunt valabile până în data de 31 august, vizează şi operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc. Lista cuprinde și județul Buzău.
„Astfel, începând de astăzi, 18 august 2020, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, sălile de jocuri și alte asemenea, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00”, se precizează într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.
În acest context, la Prefectură a fost convocată o ședință comună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și structurilor MAI, ce a avut ca temă readaptarea planului de acțiuni desfășurate pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
De asemenea, au fost transmise către toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență adrese prin care se solicită o implicare mai activă în acțiunile și măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor COVID-19, în special la nivelul municipiului Buzău, unde se observă o creștere semnificativă a cazurilor noi de infecție cu SARS CoV-2 și unde se impune o intensificare a măsurilor recomandate de dezinfecție a spațiilor publice şi a mijloacelor de transport în comun .

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ