TEREN CEDAT PENTRU JUDECĂTORIE

0
107

Consiliul Judeţean Buzău donează statului 4 000 de metri pătraţi din terenul de pe Bulevarul Gării, pe care a funcţionat vechea maternitate. Printr-o hotărâre supusă aprobării consilierilor judeţeni, convocaţi săptămâna aceasta în şedinţă ordinară, suprafaţa va intra în administrarea Minsiterului Justiţiei, în vederea construirii unui nou sediu pentru Judecătoria Buzău.
Se pun la punct ultimele formalităţi necesare, demarării construcţiei unui sediu pentru Judecătoria Buzău. În şedinţa ordinară de luna aceasta a Consiliului Judeţean, pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre pentru aprobarea trecerii din domeniul public al judeţului Buzău, în domeniul public al Statului Român a terenului, în suprafaţă de 4 000 de metri pătraţi, situat în municipiul Buzău pe Bulevardul Gării, în scopul construirii sediului Judecătoriei.
“Ministerul Justiţiei a solicitat Consiliului Judeţean Buzău identificarea şi punerea la dispoziţie a unui imobil-teren, în vederea construirii unui sediu nou pentru Judecătoria Buzău care, în prezent funcţionează într-un spaţiu închiriat. Într-un prim demers şi înţelegând necesitatea identificării unei soluţii viabile pentru asigurarea accesibilităţii actului de justiţie, prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr.7/2018, s-a dispus dezmembrarea unui lor de 4 000 de metri pătraţi din totalul de 8 053 metri pătraţi al fostei maternităţi buzoiene şi darea acestuia în administrarea Ministerului Justiţiei în scopul mai sus menţionat”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.
Consiliul Judeţean a hotărât la începutul anului destinaţia terenului fostei maternităţi de pe Bulevardul Gării. Acolo urmează să fie construit un bloc de locuinţe pentru medici, dar şi un sediu nou pentru Judecătoria Buzău. Terenul a fost eliberat, după ce construcţia a fost demolată. Pentru Judecătorie, atribuirea unei suprafeţe de teren pentru construirea unui sediu este binevenită. Instanţa funcţionează într-un spaţiu închiriat într-un centru comercial, loc socotit de mulţi, nepotrivit pentru o instituţie de o asemenea importanţă.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ