TERENURILE DE SPORT, ÎNCHISE! Directorii școlilor se opun propunerii

0
68

Directorii de școli din municipiul Buzău se opun deschiderii terenurilor de sport pe timpul vacanței de vară. Autoritățile locale au făcut această propunere către toate unitățile de învățământ, însă deocamdată accesul este interzis. Executivul din Primărie va iniția un proiect de hotărâre prin care va fi stabilit un regulament astfel încât terenurile să poate fi folosite de copii în condiții de siguranță.
De ani de zile, terenurile de sport din incinta școlilor stau închise pe timpul vacanței, iar copiii sunt nevoiți să alerge ori să se joace cu mingea prin parcări sau chiar pe străzi. Autoritățile locale au propus directorilor de școli din municipiu să lase deschise terenurile pe timpul zilei, însă unii dintre ei refuză categoric. În acest sens, va fi inițiat un proiect de hotărâre prin care va fi stabilit un regulament privind condițiile în care copiii pot avea acces pe terenurile de sport.
La baza refuzului venit din partea unor directori de școli din municipiul Buzău stau fie teama că spațiile vor fi deteriorate, fie faptul că elevii nu vor fi în siguranță.
Până în urmă cu câțiva ani, terenurile de sport din incinta școlilor rămâneau deschise pe timpul vacanței de vară și erau luate cu asalt de copii. Decizia de a interzice accesul a stârnit un val de nemulțumiri în rândul părinților, care consideră că cei mici sunt mai în siguranță pe aceste terenuri și au făcut numeroase sesizări către autoritățile locale.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ