TERMINAL DE MARFĂ ȘI CĂLĂTORI, LA BOBOC

0
572

Primăria municipiului Buzău a lansat în dezbatere publică şapte proiecte majore de dezvoltare a oraşului. Printre priorităţi se numără și construirea unui terminal pentru transport persoane şi marfă pe Aeroportul militar de la Boboc. Pentru aceste proiect a fost primit avizul de la Ministerul Apărării Naționale, iar acum se caută finanțarea.
Încă din 2018, municipalitatea a lansat în discuție un proiect de mare anvergură, care vizează transformarea unei părți din aeroportul militar de la Boboc într-unul civil, cu facilităţi atât pentru transportul de persoane, cât şi pentru marfă, obiectiv care, odată realizat, ar putea deservi toată partea de est a României. Până acum, au fost purtate discuții cu reprezentanții Armatei și cei ai Aviației, iar primele semnale sunt pozitive, ministerul Apărării a dat avizul în acest sens. Cel mai probabil, în scurt timp, se va trece la realizarea unor studii de fezabilitate. Dacă toate părțile implicate vor ajunge la un consens, aeroportul de la Boboc ar putea fi gata în următorii trei ani, dacă se va găsi și sursa de finanțare.
Primăria municipiului Buzău a lansat în dezbatere publică şapte proiecte majore de dezvoltare a oraşului. Pe lângă tranformarea unei părți din aeroportul militar de la Boboc, celelalte proiecte se referă la construcţia Centurii de Est a Buzăului, înfiinţarea unei pieţe de gros şi a unui centru de logistică cu depozite frigorifice pentru legume-fructe, înfiinţarea unui parc industrial, realizarea Centrului de recreere şi sport Parcul Tineretului, transformarea Pădurii Crâng de 182 ha în parc, precum şi reabilitarea şi amenajarea Domeniului Marghiloman. Unele dintre proiecte pot fi finanţate de Banca Mondială, instituţie care a anunţat facilităţi şi împrumuturi pentru proiectele solicitate de către comunităţile locale.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ