TESCARU, ÎNLĂTURAT DE LA CONDUCEREA COMPANIEI DE APĂ

0
194

Directorul general al Companiei de Apă, Ionel Tescaru, a fost schimbat, joi seară, din funcţie, după o şedinţă a Consiliului de Administraţie care a durat mai bine de şapte ore. Decizia a fost luată cu patru voturi „pentru” şi o abţinere. Pe postul rămas vacant a fost numit directorul adjunct al Companiei, Simona Săvulescu, cea care este și consilierul primarului Constantin Toma.
Șapte ore a durat ședința la finalul căruia s-a decis ca Ionel Tescaru să nu mai ocupe funcția de director general al Companiei de Apă. Se pare că principalul reproș care i-a fost făcut lui Ionel Tescaru a fost acela legat de nerespectarea unor decizii ale Consiliului de Administrație. În cadrul ședinței, a venit propunerea de demitere a directorului general. Aceasta a fost votată de către 4 din cei 5 membri ai Consiliului Administrație. În locul lui Ionel Tescaru, a fost propusă și votată Simona Săvulescu, cea care ocupă funcția de director operațional al Companiei de Apă și care este și consilierul primarului Constantin Toma. Aceasta va asigura conducerea interimară a operatorului judeţean de apă şi canalizare, până la încheierea procesului de selecţie a unui nou director general.
Operatorul județean de apă și canalizare are, de la începutul lunii august, un nou Consiliu de Administrație, format din Manuela Claudia Zoița, fost director economic la Compania de Apă Târ¬goviște, consilierul județean social-democrat Ion Bogdan, director al Poștei buzoiene, avocatul Lucian Alexandru Sălcuțan, Simona Mariana Săvulescu, director adjunct al Companiei de Apă, și Petruș Hinta, inspector la Primăria Râmnicu Sărat. Dintre aceștia, cel care s-a abținut la vot a fost Petruș Hintă.
După ce schimbarea va fi înregistrată la Registrul Comerţului, Ionel Tescaru are posibilitatea de a contesta decizia în instanţă.
Contactat telefonic de reporterii TV Buzău, Ionel Tescaru nu a dorit să comenteze decizia luată de Consiliul de Administrație al Companiei de Apă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ