TESTARE PENTRU DEPISTAREA COVID 19 ÎN CENTRELE PENTRU BĂTRÂNI

0
111

A fost demarată acțiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice din judeţul Buzău. În această primă etapă va fi testat personalul aflat în autoizolare preventivă la domiciliu, conform Ordonanţei Militare numărul 8.
Pentru acţiunea de testare în vederea depistării coronavirusului, declanşată la Buzău, au fost mobilizate mai multe echipe de specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. Au fost prelevate probe de la peste 250 de angajaţi ai centrelor rezidenţiale pentru persoane vârstnice, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din București.

“Această acţiune a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare de Coronavirus în centrele de îngrijire și asistență medico-socială pentru persoane vârstnice, iar reluarea activităţii acestora va fi permisă numai după obținerea rezultatului negativ al probei recoltate. De asemenea, au mai fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală probe prelevate de la angajații centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și de la alte categorii vulnerabile (pacienți oncologici, gravide)”, a transmis Instituţia Prefectului.
Reprezentanţii Prefecturii mai precizează faptul că, în această perioadă se supraveghează activitatea din centrele pentru batrâni, ținând cont de faptul că beneficiarii acestora reprezintă o categorie vulnerabilă. Totodată, este monitorizată cu atenţie evoluţia fiecărui caz înregistrat în judeţul nostru. Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian a solicitat Direcției de Sănătate Publică să efectueze controale în toate centrele de îngrijire pentru a se asigura că acestea funcționează în condiții legale și că beneficiarii au condiții corespunzătoare ocrotirii acestora.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ