TESTĂRI PENTRU COVID 19, LA BUZĂU

0
111

Aparatul Real Time PCR, pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, achiziţionat de Direcţia de Sănătate Publică va putea fi folosit în scurt timp. S-a finalizat etapa de amenajare a spațiului în care va funcționa laboratorul de testare, iar personalul care va utiliza aparatul se află la instruire la Institutul „Cantacuzino”. Astfel, de la începutul lunii viitoare, probele recoltate nu vor mai fi trimise la București pentru analiză și vor putea fi procesate mult mai rapid, la Buzău.
Pregătirile pentru punerea în funcțiune a aparatului Real Time PCR de depistare a infecției cu noul Coronavirus sunt pe ultima sută de metri. Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian a făcut, în cursul zilei de duminică, o vizită la Direcția de Sănătate Publică pentru a vedea stadiul în care sunt pregătirile pentru punerea în funcțiune a PCR-ului care va funcționa la nivelul județului Buzău.
”Am efectuat astăzi o vizită la Direcția de Sănătate Publică pentru a mă asigura că pregătirile pentru punerea în funcțiune a primului aparat Real Time PCR de la nivelul județului sunt în linie dreaptă. Am constatat că s-a finalizat etapa de amenajare a spațiului în care va funcționa laboratorul de testare pentru Covid-19 și că cele mai multe dintre componente au fost amplasate corespunzător. Aparatul a fost achiziționat de către DSP Buzău cu sprijinul financiar al Guvernului României, costul aparatului ridicându-se la aproape 500.000 de lei”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.
Termenul avansat pentru activarea PCR-ului este începutul lunii mai.
Personalul care va deservi aparatul Real Time PCR urmează zilele acestea cursuri de specializare, iar în zilele următoare sunt așteptate să ajungă la Buzău ultimele componente ale PCR-ului.
După ce aparatul va deveni funcţional, probele recoltate de la suspecții de coronavirus nu vor mai fi trimise la București pentru analiză ci vor fi făcute la Buzău iar rezultatele vor veni mult mai repede, ceea ce va permite o mai bună gestionare a cazurilor de COVID-19.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ