Teste în școli “date cu pipeta”

0
58

Majoritatea elevilor vor fi testați de către părinți
Prima tranșă de teste antigen a ajuns în școlile din județul Buzău, cu pipeta este de părere prefectul județului Buzău care apreciază însă că este vorba doar despre o fază incipientă a distribuției de dispozitive sanitare. Directorii unităților școlare atrag atenția că un transport suficient de teste care să ajungă elevilor pentru un semestru sau mai mult ar scuti întreg sistemul de învățământ de birocrație.
Majoritatea școlilor din județul Buzău au ales ca testarea elevilor să se facă acasă, de către părinți. Este o soluție care pe deoparte nu afectează desfășurarea cursurilor și pe de altă parte răspunde solicitărilor venite din partea părinților.
Una dintre nemulțumirile cadrelor didactice este că testele sunt distribuite către elevi de două ori pe săptămână ceea ce implică timp pierdut și din nou birocrație. Unul dintre cei mai vechi directori din Buzău apreciază că era mai simplu ca testele să vină într-un număr suficient de mare astfel încât să ajungă pentru o perioadă mai lungă de timp.
127.000 de teste au ajuns în primă fază în județul Buzău, a anunțat recent Inspectoratul Școlar Județean.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ