TESTE POZITIVE DUPĂ CE AU FOST DECLARAŢI VINDECAŢI DE COVID 19

0
32

Situaţie îngrijorătoare în lumea medicală după ce doi buzoieni declaraţi vindecaţi de coronavirus au fost depistaţi pozitiv la noile teste. Cei doi sunt rude şi s-au întors din Italia. După noua confirmare cu COVID ei au fost internaţi la Spitalul din Râmnicu Sărat.
Doi buzoieni întorşi din Italia au fost depistaţi pentru a doua oară cu COVID-19, după ce au fost externaţi de la Institutul „Matei Balş” şi fuseseră declaraţi vindecaţi de autorităţile sanitare. După ce au părăsit spitalul şi au fost plasaţi sub observaţie pentru încă 14 zile, cei doi bărbaţi, de 29 şi, respectiv, 46 de ani, au ieşit din nou pozitiv. Acum, ei au fost internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
„Pe 6 aprilie 2020, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe de la doi pacienți care au fost externați în data de 26 martie 2020. Externarea celor doi pacienți s-a făcut în urma recoltării consecutive a două (în cazul primului pacient), respectiv trei probe (la al doilea pacient), ale căror rezultate au fost negative. Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor doi pacienți, a sosit pe 7 aprilie 2020 și a fost pozitiv. Cei doi pacienți, unul de 46 de ani și celălalt de 29 de ani, după externare, s-au izolat împreună la același domiciliu, fără a avea alți contacți. Pacienții sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat”, a transmis Direcţia de Sănătate Publică.

Cei doi buzoieni sunt veri şi au lucrat împreună, într-o rafinărie din Italia. La începutul luni martie, ei au revenit în țară. Au intrat în carantină la Arbănași, , iar testele inițiale pentru coronaviorus au ieșit negative. În a 12-a zi de carantină, cei doi buzoieni, mutați între timp într-un hotel din orașul Buzău, alături de celelalte persoane aflate în carantină, au fost supuși din nou testelor, care de această dată au arătat că sunt infectați cu coronavirus.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ