TINERI ACTORI, LANSAŢI LA BUZĂU

0
73

Producţiile teatrale găzduite de Buzău în ultimii ani, cu ocazia festivalurilor şi în special în cadrul „Săptămânii teatrului tânăr” creează oprtunităţi reale de afirmare pentru noua generaţie de artişti. Unii dintre cei care au devenit actori cunoscuţi au jucat la începutul carierei pe scena buzoiană.
Buzăul creşte de la an la an, din punct de vedere cultural, prin organizarea unor evenimente teatrale, evenimente ce se bucură de participarea unui număr mare de tineri actori şi regizori. La rândul lor, tinerii artişti au posibilitatea să se lanseze în carieră, jucând pe scena de la Buzău. Festivalurile precum „Săptămâna teatrului tânăr”, eveniment aflat în plină desfăşurare zilele acestea la Teatrul „George Ciprian” este un exemplu în acest sens. De-a lungul celor 6 ediţii, numeroşi actori ai noii generaţii au avut apărut în faţa publicului buzoian, pentru ca apoi să se lanseze în mari producţii ale unor teatre de prestigiu.
Un avantaj în atragerea şi lansarea tinerilor artişti îl constituie şi apropierea geografică de Bucureşti, avantaj care are însă şi un revers deoarece mulţi dintre ei sunt tentaţi să lase oaraşul natal pentru a profesa în Capitală.
Festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr se desfăşoară săptămâna aceasta la Teatrul „George Ciprian”. Majoritatea spectacolelor sunt realizate de studenți de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, sub îndrumarea profesorilor de actorie sau regie. În selecție se află, însă, și producții de la Teatrul „George Ciprian”, și din mediul independent, toate semnate de regizori și scenografi tineri.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ