TINERI CU INIȚIATIVĂ

0
47

Tinerii nu rămân indiferenți la greutățile celor din jur. Au dovedit-o și astăzi elevii de la Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret, care s-au mobilizat și au venit la Centrul de Transfuzii Sanguine de Ziua Mondiala a Donatorului de Sânge. Zeci de persoane de toate vârstele au donat sânge dând astfel dovadă de curaj și salvând alte vieți.
Centrul de Transfuzii Sanguine din Buzău a fost, joi mai aglomerat ca niciodată. De luni de zile nu au mai trecut pragul instituției atât de mulți donatori câți au venit de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Însă cei prezenți au venit în urma apelului lansat de tinerii membri în Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret, care au creat evenimentul „Donează sânge! Fii erou!”.
Prin gestul lor, donatorii au vrut să înlăture teama populației legată de actul donării de sânge și să spulbere mitul potrivit căruia donarea de sânge dăunează organismului. Dimpotrivă, pe lângă faptul că este un act nobil, donarea contribuie, în mod benefic, asupra stării de sănătate a organismului. Campaniei derulate joi s-au alăturat și angajații Centrului de Transfuzii Sanguine, dar și cei din Consiliul Județean.
Campania de donsare de sânge va continua și vineri.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ