TINERI, REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

0
223

Opt tineri au fost reţinuţi de poliţişti în urma unei vaste acţiuni de destructurare a unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Tinerii vizaţi de ancheta procurorilor DIICOT fac parte dintr-o reţea de traficanţi ce a acţionat în municipiul Buzău şi în commune de pe Valea Slănicului.
Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău au efectuat miercuri, 18 percheziții domiciliare pe raza județului Buzău, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Potrivit anchetatorilor, începând cu luna februarie 2020 și până în prezent, pe raza județul Buzău, cu precădere pe raza municipiului Buzău și a comunelor Cernătești, Săpoca, Beceni și Mânzălești, județul Buzău, a acționat o rețea infracțională formată din 15 tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani. Aceştia procurau cannabis de la Bucureşti, pe care, ulterior îl revindeau.
“Ca mod de operare s-a reținut faptul că, membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel de aprovizionare, constituit din dealerii principali cu legături în alte județe, în special în municipiul București, de unde s-au aprovizionat, în mod constant, individual sau în comun, cu cannabis, pe care l-au distribuit ulterior pe piața consumatorilor de pe raza județului Buzău, și un palier constituite din consumatori de droguri furnizate de dealeri principali, care au revândut la rândul lor o parte din aceste substanțe interzise pentru a-și asigura în principiu consumul propriu în mod gratuit”, a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.
Reţeaua de trafic de droguri a funcţionat şi în perioada stării de urgenţă. Deşi, în întreaga ţară erau instituite restricţii aspre, dealerii au fost în Capitală pentru a cumpăra canabis.
“În perioada stării de urgență instituite pe teritoriul României ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus (…), din cauza restricțiilor de circulație aferente, primul palier s-a restrâns la mai puțini dealeri care s-au deplasat totuși în municipiul București în vederea aprovizionării, cu încălcarea restricțiilor de circulație, conturându-se astfel în această perioadă încă un palier intermediar, și anume cel al foștilor dealeri principali care s-au aprovizionat în comun de la primii menționați”, se arată în comunicatul DIICOT.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate droguri, suma de 4.450 de lei, precum și mai multe medii de stocare. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au fost duse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane. Joi dimineaţă, Poliţia a anunţat că în urma audierilor, 8 persoane au fost reţinute, urmând să fie duse în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ