TINERII ALEG LICEUL MILITAR

0
1538

Peste 120 de tineri buzoieni au decis să candideze pentru a urma cursurile liceale într-unul dintre cele cinci Colegii Naționale Militare din țară. Elevii care aleg să îmbrace uniforma militară, la o vârstă atât de fragedă, imediat după gimnaziu consideră că, astfel, au viitorul asigurat.
Centrul Militar Judeţean a început deja recrutarea tinerilor care doresc să urmeze o instituţie militară de învăţământ. Probele de selecție, psihologice și fizice, se desfășoară în cele patru centre zonale de selecție și orientare. Pentru anul acesta, cele cinci colegii militare de la Breaza, Alba Iulia, Craiova, Câmpulung Moldovenesc și Constanța, au oferte educaţionale pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră militară:
Antonio, elev la Școala George Emil Palade din Buzău, este unul din cei care a ales să urmeze o carieră militară. Deși iubește sportul, tânărul a luat acestă decizie pentru că vrea să îl urmeze pe tatăl său, care a lucrat în sistemul militar mai bine de 25 de ani.
Antonio va trebui să treacă peste probe eliminatorii precum testarea fizică, psihologică și un interviu, care se vor desfășura în Centrul Militar Zonal din Breaza. Valentin s-a bucurat tare mult pentru alegerea fiului său. El spune că va depune toate eforturile necesare pentru a-l ajuta să își indeplinească dorința, dar totul depinde numai de el.
Candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală efectuează vizita medicală până la data de 23 martie. Cei declaraţi ”Apt” și la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere.
Pentru înscriere, părinții trebuie să contacteze personalul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar, fie să se deplaseze la sediul Biroului. Înscrierea se poate face și online.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ