“Ținutul Buzăului”, comoara UNESCO a României

0
5

Delagație UNESCO prezentă pentru două zile la Buzău
Consiliul Județean Buzău este gazda primului eveniment internațional major dedicat Geoparcurilor UNESCO. O delegație formată din 24 de participanți reprezentând 17 țări cu situri desemnate UNESCO au susținut o conferință de presă alături de președitele instituției, Petre Emanoil Neagu. La eveniment au participat reprezentanți guvernamentali care și-au declarat susținerea față de Geoparcul “Ținutul Buzăului” și pentru proiectele ecologice.
Întâlnirea a debutat însă cu expoziție de fotografie care relifat frumusețile naturale cu care se mândrește Geoparcul UNESCO “Ținutul Buzăului”. La final reprezentanții UNESCO au vorbit pe rând despre importanța geoparcurilor și despre motivul pentru care astfel de întâlniri au loc.
Organizatorii vor pune în dezbatere pe timpul vizitei de la Buzău rolul centrelor de vizitare în managementul vizitatorilor, precum și modalitățile de promovare a turismului durabil în siturile desemnate UNESCO. Geoparcul Internațional ”ȚINUTUL BUZĂULUI” a fost acreditat în luna aprilie 2022, fiind recunoscut ca sit UNESCO, pentru modul durabil de valorificare turistică, educațională și științifică a unui patrimoniu geologic și cultural deosebit. „Ținutul Buzăului” este un teritoriu rural din zona submontană a județului Buzău, cu elemente de interes geologic deosebit, înglobează 18 comune, se întinde pe o suprafață de peste 1.000 de kilometri pătrați și are o populație de peste 40.000 de locuitori.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ