TITLUL DE CETĂŢEAN DE ONOARE, PENTRU UN VETERAN

0
52

Veteralul de război Gheorghe Bădulescu, din comuna Pietroasele, va primi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Buzău. Bătrânul ostaş, care a trăit experienţa lagărelor sovietice, a împlinit, săptămâna trecută, o sută de ani şi a fost sărbătorit de autorităţi.
Un proiect de hotărâre pentru acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al Judeţului Buzău” veteranului de război Gheorghe Bădulescu, se află pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului Judeţean. Totodată, consilierii urmează să aprobe acordarea unui premiu de excelență în cuantum de 1.000 lei.

„Am inițiat demersul de acordare a titlului de „Cetățean de onoare al Județului Buzău” domnului locotenent în retragere Gheorghe Bădulescu, veteran de război, în semn de recunoaștere publică a participării sale la apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și intereselor țării. Domnul Gheorghe Bădulescu este buzoian, născut în anul 1919 în satul Dara, comuna Pietroasele. Din dragoste și devotament față de patrie s-a înrolat ca voluntar în armată, participând cu Regimentul 25 Infanterie la cel de-al doilea război mondial. De asemenea, a fost prizonier în lagărele rusești din Siberia, îndurând foametea și condițiile inumane de trai și muncă. Revine la casa părintescă după 13 ani de chin. Acum, la împlinirea venerabilei vârste de 100, este de datoria noastră să-l omagiem, acordându-i titlul de ”Cetățean de onoare al județului Buzău”, se arată în expunerea de motive .
Săptămâna trecută, la împlinirea vârstei de 100 de ani, reprezentanţi ai Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu”, Diviziei 2 Infanterie „Getica”, Centrului Militar Buzău, Asociaţiei Cultului Eroilor Buzău şi Consiliului Judeţean Buzău l-au vizitat pe veteranul de război, Gheorghe Bădulescu. Întâlnirea cu venerabilul veteran s-a desfăşurat la Primăria din comuna Pietroasele, unde cei prezenţi au asistat la o lecţie de istorie, prin rememorarea momentelor petrecute de acesta în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pe frontul de est şi pe timpul celor nouă ani petrecuţi în Rusia ca prizonier de război.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ