TOMA: „BUZĂUL VA AVEA TRANSPORT MODERN”! Autobuze și stații noi, asfalt impecabil, rute pre-orășenești

0
266

Din extraordinară, în extraordinară. Ieri, consilierii locali au fost convocați în ședință pentru a aproba o rectificare bugetară. Luni, aceiași consilieri sunt invitați din nou la primărie. De această dată vor trebui să ridice mâna pentru a aproba „Planul de mobilitate urbană durabilă pentru municipiul Buzău”. Documentul e necesar atragerii de fonduri europene în domeniul transportului local.
Fondurile europene vor putea fi folosite în primul rând la achiziționarea de autobuze eco și la asfaltarea străzilor din municipiu pe care circulă mijloacele de transport în comun. Intenția primarului este ca liniile Trans-Bus să fie prelungite în afara orașului pe o rază de 20 de kilometri. În acest fel, vor fi ajutați muncitorii care lucrează în municipiu, dar domiciliază în mediul rural.
După accesarea fondurilor europene, în autobuzele Trans-Bus va fi implementat serviciul de e-ticketing. E vorba mai exact de eliminarea tradiționalului bilet de hârtie în favoarea unei cartele electronice. Totodată strațiile vor fi prevăzute cu ecrane digitale pe care se va afișa timpul rămas până la venirea autobuzului. Tot pe bani europeni, municipalitatea va amenaja piste de biciclete care să lege principalele parcuri din oraș.
În cel mai optimist scenariu, achiziționarea primele autobuze eco, dar și începerea asfaltării străzilor, se vor face la începutul anului 2018.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ