Toma continuă lupta împotriva propriilor angajați! „Disponibilizații” primesc salarii mărite de la 1 februarie

1
148

În data de 14 martie la Curtea de Apel Ploiești se judecă primul termen al recursului formulat de Primăria Buzău în dosarul disponibilizării celor 300 de polițiști locali. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, se plînge de faptul procesul deschis de agenți împiedică demersul administrației publice locale de a face noi angajări în serviciile care duc lipsă de specialiști cum ar fi spre exemplu cel juridic. Mai mult decît atît, ca o ironie a sorții, pe cei care i-a amenințat cu concedierea, edilul este obligat mai nou să le crească salariile cu 20 la sută conform legii, începînd din data de 1 februarie.
Practic, este de părere edilul, cîteva milioane bune de euro sunt cheltuite în contul unor persoane despre care Curtea de Conturi a atătat că au fost angajate ilegal.
300 de polițiști locali duc o luptă pe față cu primarul municipiului care a parafat, prin intermediul unei hotărîri de consiliu local, o disponibilizare masivă de personal. Agenții au reclamat la tribunal decizia municipalității iar instanța de fond a dat cîștig de cauză angajaților. În acest moment primăria a atacat decizia Tribunalului Buzău la Curtea de Apel Ploiești.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Pai firmelor de paza prietene are bani sa plătească?
    Pentru ca din a doua luna privatele au venit cu facturi mărite substanțial dar nu are tupeu Toma sa ne dea exemple!

LĂSAȚI UN MESAJ