Toma nu s-a întâlnit cu Tescaru de 14 februarie! Ședința acționarilor Companiei de Apă amânată

0
103

Ultimele întîlniri între acționarii Companiei de Apă Buzău nu s-a sfîrșit cu niciun rezultat. Finalul fiecărei întîlniri a fost caracterizat de scandal, acuze și amenințări cu plîngeri la DNA. Răzmerița dintre directorul Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă și Constantin Toma, primarul orașului Buzău, acționar principal al societății, pleacă din dorința celui din urmă de a schimba componența acționarilor și de a impune un nou manager. De partea actualului director s-a poziționat și Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău și în același timp președintele unei asociații care conduce la nivel județean activitatea companiei. În circumstanțele date, scandalul a fost unul desăvîrșit și se anunță în continuare de impact. În urmă cu o săptămînă Primăriei Buzău i-a fost respins dreptul de a înainta propuneri în ședință pe motiv că reprezentantul nu îndeplinește condițiile legale.
Astfel ședința a fost programată informal pentru astăzi. Primarul Constantin Toma a anunțat că nu va da curs întîlnirii anunțate de Compania de Apă.
Prin intermediul unui comunicat de presă, Compania de Apă a anunțat că suspendă ședința AGA din pricina lipsei acționarului majoritar.
Sursa Compania de Apă Buzău
“Avînd în vedere faptul că Municipiul Buzău – acționar al Compania de Apă S.A.Buzău…nu și-a exprimat acordul pentru ținerea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor în data de 14.02.2017…vă informăm că va fi convocată o altă adunare generală…”
Viitoarea adunare a acționarilor, au precizat reprezentanții Companiei de Apă, ar putea avea loc la jumătatea lunii martie. Refuzul primarului de a da curs întîlnirii de astăzi are un puternic impact financiar asupra societății. Asta pentru că, printre altele, pe ordinea de zi a ședinței se afla și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2017 în baza căruia operatorul de apă își proiecteză investițiile.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ