Toma nu se dă bătut! Investițiile nu vor fi afectate

0
75

Au câstigat o bătălie, nu întreg războiul iar Primăria nu se dă bătută după înfrângerea suferită ieri în procesul cu politistii locali. Edilul orasului, Ct-n Toma a declarat că va continua demersul său în legătură cu disponibilizarea celor 300 de politisti locali. Desi în acest moment Primăria este obligată să îi mentină pe posturi si să îi plătească, primarul spune că bugetul nu va avea de suferit si nici investitiile promise.
Curtea de Apel Ploieşti a respins ieri ca nefondat recursul Primăriei Buzău la hotărârea Tribunalului Buzău, care a suspendat aplicarea noii organigrame din Palatul Comunal, după ce o parte dintre cei 300 de poliţiştii locali au contestat în instanţă respectivul act normativ. Decizia instanţei este definitivă. Asta înseamnă că polițiștii locali vor rămâne în continuare pe posturi iar Primaria va trebui să îi plătească. Practic din visteria municipalitătii vor primi bani si politistii locali si firmele de pază care le-au luat loculul agentilor în școli. Deocamdată politistii pot savura victoria însă pe rolul Tribunalului Buzău se mai află un dosar pe care acestia l-au deschis. Este vorba despre dosarul în care au cerut anularea organigramei Primăriei. Primul termen este programat pe 11 aprilie și se anunță un demers de durată. Sprijinit de o hotărâre a Curții de Conturi care a constatat ca fiind ilegală angajarea câtorva sute de polițiști locali, primarul Constantin Toma este optimist și crede că va câștiga. Mai exact în acest moment organigrama a fost suspendată iar anularea acesteia încă se judecă.
Suspendarea organigramei pune Primăria Buzău în situația de a prinde în bugetul pe anul 2017 banii pentru salariile celor 300 de polițiști locali. Edilul orașului spune că nu vor fi afectate investițiile.
Războiul dintre primarul Constantin Toma și politistii locali a început o dată cu aprobarea noii organigrame a Primăriei Buzău. Primarul a propus concedierea a 300 de politisti locali sustinând că respectă o decizie a Curtii de Conturi. Nemultumiti de decizia municipalitatii, politistii locali au actionat decizia Primăriei in instanta.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ