TOMA S-A LUAT DE ADJUNCTUL IGSU! „Faceți controale la produsele românești și nu la chinezării”

0
38

Şedinţa de bilanț a ISU Buzău a fost marcată de un conflict între doi oficiali. Primarul Constantin Toma a lansat un şir de acuzaţii la adresa prim-adjunctului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Fost manager al unei societăţi producătoare de echipamente pentru stingerea incendiilor, Toma l-a acuzat pe oaspetele de la București că nu stopează comercialiarea stingătoarelor de proastă calitate, importate din China.
Pe măsură ce discursul a continuat, acuzele s-au rostogolit şi mai mult. Toma a reclamat că IGSU face controale severe tocmai la producătorii români, atenți la calitatea produselor. În schimb, comercianții de chinezării sunt ignorați.
Prim-adjunctul IGSU a precizat că în acest moment se fac paşi importanţi în domeniul supravegherii pieţei echipamentelor de stingere. Laboratorul de încercări va fi acreditat, iar o parte din competenţe vor fi transferate inspectoratelor judeţene. În acets fel, numărul personalului specializat în verificarea echipamentelor va crește.
Toma a avertizat că un echipament de stingere de slabă calitate reprezintă un real pericol. După incendiul din clubul Colectiv, pentru a intra în legalitate, administratorii cluburilor și-au înnoit stingatoarele de incendiu. Numai că 90% dintre produse sunt de proastă calitate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ