Toma taie bugetul Companiei de Apă! Războiul continuă

1
190

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a anuntat că la viitoarea sedinţă a actionarilor Companiei de Apă va propune diminuarea bugetului de venituri si cheltuieli. În calitate de actionar principal, Primăria Buzău are dreptul de a propune măsuri iar la adunarea din luna martie le va supune votului. Printre ele se numără stergerea unor clauze pe care actuala conducere a companiei le-a prins în buget.
Dacă cineva credea că şedinţa PSD, prezidată de preşedintele Marcel Ciolacu, a pus punct războiului dintre primarul Constantin Toma şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu alături de directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru, s-a înşelat. Astăzi edilul a aprobat un nou reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor companiei programată pentru sfîrşitul lunii martie. Atunci, a declarat Constantin Toma, vor fi propuse o serie de măsuri care vizează bugetul operatorului de apă. Este o metodă prin care de fapt primăria încearcă să constrîngă actuala conducere a societăţii să plece o dată cu o parte dintre acţionari. Astfel se doreşte ca în viitorul buget de venituri şi cheltuieli să nu se mai regăsească acele sume destinate transformării Hotelului Crîng în sediu al Companiei de Apă.
O măsură pe care primarul Constantin Toma o doreşte îl vizează direct pe Ionel Tescaru, directorul societăţii. Mai precis acţionarul principal, Primăria Buzău, va propune ştergerea unor clauze pe care şeful Companiei de Apă şi le-a aprobat în cazul în care va fi demis din funcţia de conducere.
Şedinţa AGA este programată pentru data de 28 martie. Ordinea de zi întocmită de o parte din acţionariatul Companiei de Apă va fi modificată cu propunerile legate de diminuarea bugetului de venituri şi cheltuieli. Pe aceeaşi ordine de zi primăria va mai cere modificarea garniturii de acţionari care va conduce, dacă va fi aprobată, la demiterea actualului director al companiei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ