TOMA VS BOŞCODEALĂ, UN NOU SCANDAL! Notificări de plată pentru fostul primar

0
144

Fostul primar, Ct-n Boscodeala bun de plata in scandalul municipalitatii cu cei 300 de politisti locali care au castigat procesul cu Primaria Buzau. Azi, actualul primar, Ct-n Toma a declarat ca a trimis notificari catre 3 persoane din fosta conducere a Primariei, printre acestea numarandu-se si Ct-n Boscodeala. Concret, Toma i-a cerut fostului primar sa plateasca bani în contul salariilor pe care primăria le-a plătit în mod ilegal celor 300 de polițiști locali pe perioada ultimilor ani. Lucru mentionat de inspectorii Curtii de Conturi. Contactat telefonic, Constantin Boscodeală a declarat că va ataca în instantă orice impunere de plată. Fostul primar a mai explicat că decizia Curții de Conturi a fost gresită iar înlocuirea politistilor locali cu firme de pază ridică mari semne de întrebare.
Conform unei decizii a Curții de Conturi, 300 de poliţişti locali au fost angajaţi şi plătiţi ilegal de Primăria Buzău, în perioada 2013 – 2016.
SURSA – RAPORT CURTEA DE CONTURI
“În anul 2015 au fost efectuate cheltuieli nelegale din bugetul local care au produs un prejudiciu în sumă totală de 11.278 mii lei reprezentând retribuții acordate unui număr supradimensionat de polițiști pe care entitatea i-a angajat prin depăşirea numărului maxim de posturi prevăzut de lege. Astfel deși potrivit prevederilor legale puteau fi angajați numai un număr de 138 de polițiști, în fapt au fost angajați și retribuiți un număr de 461 de polițiști, deci mai mulți cu 323 de persoane peste numărul maxim de posturi permis de normele legale. La suma de 11.278 mii lei se adaugă accesorii în valoare de 790 mii lei. “
Drept urmare primarul Constantin Toma a decis ca polițiștii locali să părăsească sistemul public din care au făcut parte şi să recupereze sumele de bani din buzunarele celor care i-au angajat. Vor fi calculate şi salariile din 2017 sau 2018 dacă instanţa de judecată va considera că oamenii pe care Primăria Buzău îi vrea plecaţi vor trebui să rămână în organigrama. Primarul Constantin Toma i-a numit astăzi pe cei cărora le- a trimis notificări de plată. Sunt trei persoane, una dintre ele fiind chiar fostul primar al municipiului, Constantin Boşcodeală.
Edilul a explicat că nu face nimic altceva decât să pună în executare o decizie obligatorie a Curţii de Conturi.
Contactat telefonic, fostul primar al municipiului Buzău a declarat că va ataca în instanţă impunerile de plată.
Constantin Boșcodeală a mai explicat că decizia Curții de Conturi a fost greșită, iar actualul primar nu a atacat-o în instanță așa cum ar fi trebuit. Ba mai mult, fostul edil vorbește de interese ascunse prin înlocuirea polițiștilor locali care efectuau paza școlilor cu firme private.
În acest moment, Curtea de Apel Ploiești a suspendat decizia prin care Primăria a decis concedierea agenților de poliție locală, motiv pentru care salariile sunt plătite în continuare. Un alt proces a fost deschis pentru anularea noii organigrame a Primăriei, iar demersul juridic se află abia în faza de fond.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ