TOT MAI MULTE AJUTOARE DE DECES

0
46

Numarul ajutoarelor de deces acordate de Casa Judeteanã de Pensii Buzău a înregistrat a crescut în ultima perioadă. De la începutul anului și până în prezent, instituția buzoiană a achitat peste 2460  de ajutoare de deces.

Pierderea celor dragi este un moment de cumpănă pentru toți cei care ne confruntăm cu o astfel situație  într-o anumită perioadă a vieții. Prin prevederi legale, acest moment inevitabil este marcat de stat, prin acordarea ajutorului de deces. Acest drept de asigurare socială se acordă, conform Legii pensiilor, în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau unui membru al familiei unuia dintre aceştia. În județul Buzău, în ultimii doi ani, au decedat peste 11 mii de persoane. În urma unei evaluări, Casa Judeteanã de Pensii Buzău a constatat o creștere a numărului de persoane care beneficiază de acest drept.

 În acest an, ajutorul este de 3131 lei, în cazul decesului asiguratului sau al pensionarului și de 1566 lei, în cazul decesului unui membru de familie neasigurat al acestora. Totodată, ajutorul de deces se acordă doar prin mandat poștal, întocmit în 24 de ore de la momentul solicitării. În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, persoana care va primi acest drept poate fi, după caz, soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau, în lipsa acestora, oricare persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ