TOT MAI MULȚI PACIENȚI CU ACCIDENT VASCULAR

0
60

Tot mai mulți buzoieni se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean după ce au suferit accident vascular cerebral. Aceste afecțiuni se înmulțesc în perioada sezonului rece atât de mult încât medicii ajung să trateze și câte 30 de pacienți într-o singură gardă.

Medicii de la Spitalul Județean Buzău au constatat că tot mai mulți pacienți se prezintă la Urgențe în urma unui accident vascular cerebral. Stresul, viața agitată, consumul de alcool și fumatul conduc către această afecțiune. Totodată, față de anii trecuți, vârsta celor care suferă accidente vasculare este din ce în ce mai scăzută. Așa se face că, într-o singură gardă , medicii au de tratat și câte 30 de pacienți care au suferit accident vascular cerebral.

Medicii bănuiesc că prinicipalul motiv care a dus la o creștere a numărului pacineților diagnosticați cu accidente vasculare este și vremea rece care determină fluctuații ale tensiunii arteriale. Practic, organismul nu reușește să se adapteze anotimpului rece.

Pacienții care au suferit un astfel de accident rămân cu sechele grave, cum ar fi paralizii, tulburări de vorbire sau chiar de comportament. În cazul acestor bolnavi, mortalitatea este ridicată. Un accident vascular cerebral poate să apară și la persoanele care trăiesc în condiții de stres, la consumatorii de alcool sau fumători.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ