TOXIINFECȚIE ALIMENTARĂ LA NEVĂZĂTORI! 29 de copii au ajuns la spital

0
70

Focar de toxiinfectie alimentară la Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Buzău. 29 de copii cu vârste cuprinse între 5 si 19 ani au acuzat greată si vărsături după ce au servit cina. Cazul a fost monitorizat de Directia de Sănătate Publică, iar după câteva zile focarul a fost declarat închis. De asemenea un caz grav a fost identificat si la Patarlagele. Un barbat a fost diagnosticat cu botulism după ce a mancat o conservă cumparata dintr-un magazin din localitate.
Săptămâna trecută, mai mulți copii care sunt elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Buzău au început să acuze stări de rău. Copiii au servit la cină piure de cartori cu carne de porc și la scurt timp starea lor de sănătate s-a înrăutățit. Speriați de simptomele tinerilor, reprezentanții Liceului i-au internat în infirmieria unității. În total, 29 de pacienți au avut nevoie de îngrijire medicală.
Toți cei 29 de copii au fost diagnosticați cu toxiinfecție alimentară și au fost izolați și tratați corespunzător. Aceștia au dezvoltat forme ușoare ale acestei infecții și nu a fost necesară internarea și tratarea lor în spital.
În toată perioada de la declanşarea focarului de toxiinfecţie alimentară, situaţia a fost permanent monitorizată de reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Buzău, care ieri, având în vedere că nu au mai fost semnalate alte îmbolnăviri în rândul elevilor de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere au fost declarat închis focarul.
În atenția Direcției de Sănătate a intrat și un bărbat din Pătârlagele. Se pare că acesta s-a îmbolnăvit după ce ar fi consumat o conservă cu fasole şi cârnaţi, cumpărată de la un magazin din localitate. Starea de rău a fost resimţită după câteva ore de la consumarea acelui aliment; el s-a prezentat la spital, iar rezultatele analizelor efectuate au confirmat faptul că bărbatul, în vârstă de 44 de ani, are botulism.
Botulismul este o boală rară, gravă, care este cauzată de o toxină ce se numără printre cele mai puternice otrăvuri cunoscute. Sunt trei tipuri de botulism, cel transmis prin alimente, aşa cum este cazul bărbatului din Pătârlagele, cel transmis prin răni şi botulismul infantil.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ