Tradiţia Drăgăicii, încurajată de la Bucureşti

0
60

Tradiţia trebuie încurajată şi dusă mai departe. Aceasta este una dintre priorităţile stabilite de organizatorii târgului Drăgaica. La deschiderea oficială, de sâmbătă după-amiază, primarul Constantin Toma a fost însoţit de ministrul pentru Mediul de Afaceri şi Comerţ, care, la rândul său, a spus că îi susţine pe artizani şi meşteşugari.
De mai bine de două secole, Drăgaica, este locul de întâlnire al meşteşugarilor din diferite părţi ale ţării, iar tradiţia trebuie dusă mai departe. Vechiul târg al Buzăului este cunoscut şi la Bucureşti, iar la deschiderea oficială, de sâmbătă, alături de conducerea Primăriei municipiului, a fost prezent ministrul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea. Oaspetele guvernamental a arătat că ştie multe despre Drăgaică şi despre interesul comercial pe care l-a reprezentat de-a lungul istoriei.
SINCRON: Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat 09:42-10:07 (La Buzău….meşteşugarii)
Primarul Constantin Toma crede că numărul de partiicpanți la Drăgaica de anul acesta să fie unul record, sperând să-i atragă pe buzoieni şi cu programul pregătit de artiştii invitaţi să participe la târg.
Deşi produsele lor sunt promovate, meşteşugarii şi artizanii din Drăgaică spun că lumea nu mai este foarte intresată de exponatele lor autentice, piaţa fiind invadată de marfă ieftină, din import.
Pentru a veni în sprijinul meşteşugarilor, dar şi al comercianţilor ce-şi vând produsele în Drăgaică, târgul va fi amenajat, începând de anul viitor, pe un spaţiu extins.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ