TRAFICUL PE VIADUCTUL GIURCA, SITUAŢIE DE URGENŢĂ

0
306

Situaţia traficului de pe viaductul Giurca de lângă Siriu a revenit în atenţia autorităţilor judeţene. Într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, organizată, marţi de Prefectură s-a insistat pe respectarea restricţiilor de tonaj impuse în zonă.
Situația viaductului Giurca, de pe Drumul Naţional 10, zona Siriu, a cărui structură a fost vizibil afectată a fost discutată de reprezentanţii autorităţilor în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Angajaţii de la Drumuri Naţionale au luat măsuri de îngustare a sectoarelor periculoase şi de dirijare a circulaţiei pe porţiuni sigure. Totodată, până acum s-au realizat lucrări de conservare a viaductului.
Hotărârea de a îngusta drumul a fost luată pentru a nu mai permite autovehiculelor de mare tonaj, care oricum aveau interdicţie să circule pe viaduct.
Conducerea Prefecturii a aflat că restricţiile de tonaj pentru vehicule mai mari de 3,5 tone este adesea încălcată.
Pe 2 septembrie 2019, a fost semnat contractul pentru lucrările de proiectare şi execuție cu o asociere de firme. Conform contractului în valoare de 6,27 milioane de lei, Asocierea are la dispoziție 75 de zile pentru elaborarea proiectului, obținerea avizelor necesare și a autorizației de construcție, iar reparaţia viaductului ar urma să dureze 12 luni.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ